1 landad öring och tre efterföljare

Posted: 27/02/2019 by adamborow

En oväntad utflykt under eftermiddagen resulterade i en liten landad öring. Vad jag trodde skulle bli en bomtur gav lite utdelning iallafall. En liten havsöring lät sig luras. Under onsdagseftermiddagen bestämde jag mig för en kort tur ut på kusten, fiskade inte mer än en och en halv timme och det blev en moralhöjare. Fantastiskt väder, en pålandsvind på cirka 3m/s och blå himmel.

Hade både flugspöet och spinnspöet med mig ut. Började med att fiska av med fluga längs med strandkanten och sedan längre ut. Efter en timme utan några som helst känningar bestämde jag mig för att rigga upp spinnspöet. Med tanke på att det är ganska grunt där jag fiskar slängde jag på ett Westin Trout Runner i färgen nedan. Som jag har nämnt i mina andra inlägg går detta att fiska väldigt grunt och långsamt. Redan efter några minuter såg jag att jag hade en öring som simmade efter draget. Och det dröjde inte länge innan en havsöring satt på.

Efter den landade öringen hade jag ytterligare två efterföljare men dock ingen som högg på draget. Fiskade av och bytte drag till Westin D360 i två färger och även en Sömmet men icke. Får ge mig ut snart igen – fisket verkar komma igång ordentligt nu.

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *