Abborre fiske Malmö kanal

Posted: 24/10/2019 by adamborow

Har försökt mig på abborrefisket i Malmö kanal i ett par år nu. Och för att vara helt ärlig så har jag varit riktigt jävla dålig på det! Har inte landat en abborre, vilket jag har gjort på andra ställen, men Malmö kanal har inte velat ge sig. Vet inte hur många timmar jag har lagt på att försöka knäcka koden. Nu när havsöringen är fredad i Skåne så är detta ett bra sätt att stilla fiskesuget på. Men som ja sa så har det inte gett sig.

Köpte ett nytt spö och rulle förra året, ett Savage Gear XLNT – drop shot spö. Bunkrat upp med jiggar, maskar som luktar skit, wobblers och allt annat “hett” som alla ska ha i sin låda! Men i år… jävlar i det. I år knäckte vi koden. Har fått abborre varje gång jag varit ute i Malmö kanal. Första turen blev det tre, a turen 6 och sist jag var ute blev det 14st vara en vägde strax över 700g. Något som jag tyckte var tråkigt och oscharmigt, säkerligen för att jag var kass på det, har blivit riktigt skoj!

Det som har funkat för mig i år och som jag inte har provat på förut är drop shot. Lite lugnare fiske än det jag är van vid men det har levererat som bara den. Westin BloodTeez i Motoroil Gold 7,5cm är det som fungerat överlägset bäst för mig. Krävs inte många kast innan det sitter en abborre på kroken. Malmö kanal kan verkligen stilla fiskeabstinensen under hösten och fram tills att vi får fiska havsöring igen.

Kommer nog bli ett par turer i år!

No Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *