Bäcköring, bäcköring och.. knot! Dag 3

Posted: 30/08/2019 by adamborow

Det var ett tag sedan jag la upp något men kanske lika bra att fortsätta på att skriva om Norrlandsresan. Har inte haft uppkoppling på nästan hela semestern och har därför inte lagt upp något. Men här kommer fortsättningen på årets fiskeresa!

Under dag 3 var det dags för en liten vandring. Även om 4 km inte är långt så känns det ganska mycket när man ska traska upp för ett kalhygge i vadare och varje steg man tar sjunker ner i någon slags gyttja. För varje gång som man blir trött på vandringen som aldrig verkar ta slut är det bara att vända sig om och se hur sjukt fint det är!!

Väl framme vid bäcken och det spegelblanka vattnet. Vakande fiskar precis överallt. Kommer lägga upp en film här som jag tog medan jag pausade från fisket och drack lite whisky.

Fisket vid den här lilla bäcken som på vissa platser var lite bredare bjöd på så sjukt bra öringfiske!! Man kan nästan säga att varje kast bjöd på ett hugg! Emellanåt bytte man fluga för att anpassa betet efter vad som kläcktes just då och det fantastiska fisket bara fortsatte. I år utforskade vi en större del av bäcken och hittade småsmultronställen som var så otroligt besudlade av mygg och knott men höll väldigt stora öringar.

Val av fluga

Flugorna som fungerade otroligt bra på öringarna var klassiska e12:or och svarta myror. Har aldrig fiskat så mycket med myror som jag gjorde i år. Jag har handlat på mig en rad olika myror i olika storlekar och former men aldrig riktigt trott på dessa flugor. Men i år visade det sig att myran drog hem öring efter öring. Fiskarna var helt galna i dessa flugor! Under kvällarna var fjädermyggor och små CDC-flugor väldigt attraktiva, man kunde i princip presentera vilken fluga som helst och dra upp en fin matöring.

På kvällen grillades det öring, dracks öl och fisket fortsatte. Efter en hel dag i solen blir man ganska utslagen. Och då finns det inget bättre än att vandra tillbaka uppför kalhygget och ner till bilen. Efter en så fantastisk dag som denna känner man inte av vandringen överhuvudtaget.

No Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *