Bästa havsöringsdraget

Posted: 30/05/2019 by adamborow

Finns det ett havsöringsdrag som är det bästa havsöringsdraget? En riktigt lurig fråga! Många parametrar som spelar in och en av de viktigaste är hur mycket tid i vattnet draget får. Jag har ett drag som jag tror mest på och det får mest tid i vattnet. Och därför drar det kanske flest havsöringar också!

Vissa säger att färger är en myt och att det är formen och gången draget har i vattnet som gör skillnaden. Jag har varit med om en fisketur där min kära bror fiskade med ett drag som jag aldrig hade fiskat med. Den dagen slutade med brorsan som stor vinnare och jag med noll landade öringar. Så vem vet. Det är kanske form och gång som är det som gäller. Men bortsett från det så har jag en favorit som nästan alltid levererar, som har en naturig färg och en gång som ser bra ut.

Enligt mig så är det Westin D360 i Real Tobis färgen som är det bästa havsöringsdraget. Draget finns fortfarande kvar i vissa butiken men Westin har tyvärr valt att lansera nya färger – en rad helt nya färgkombinationer som jag inte har testat än förutom ett som faktiskt landade en öring på Österlen.

Varför jag tycker att Westin D360 i Real Tobis eller rättare sagt varför själva draget är det bästa är följande:

Enligt mig så är d360 det bästa havsöringsdraget för att det är sjukt lättlastat. Det wobblar inte runt i luften vid hårda vindar. Det har en kompakt klump som bara gör det möjligt skicka iväg genomlöparen en bra bit – oavsett hur stark vinden är. Varianten i 18g tillåter mig att fiska av hyfsat grunda sträckor på kusten utan att fastna i stenar och tångruskor. Och det viktigaste är att det levererar havsöring.

Detta draget är det som alltid sitter på när jag drar ut och fiskar. Och tillbaka till ämnet ”det bästa havsöringsdraget” – ja det får ju mest tid i vattnet. Jag tror på detta draget så mycket att jag fiskar större delen av tiden med det draget vilket i sin tur gör att det landar mest fisk. Att kalla ett havsöringsdrag för det bästa havsöringsdraget, det kan man inte göra. För frågar du 5 andra havsöringsfiskare så kommer de såga att rosa, blå, silver, kopparfärgade drag är de bästa. För att de ofta fiskar med dessa drag.

Alla har sina teorier och fattar sin egna uppfattning om vad som är bäst och vad som levererar fisk. Jag har hittat min favorit – D360 – som jag tycker har en riktigt bra gång och den har gett mig riktigt bra fiske. Så frågar du mig om vilket som är det bästa havsöringsdraget så kommer jag säga Westin D360 – real tobis. Det är ett drag som inte sviker, tycker jag! Nedan ser du en bild på färgen Real Tobis.

Under åren som jag har fiskat har jag haft flera favoriter. Jag hade en period då jag endast fiskade med skeddrag och ansåg att dessa var de bästa havsöringsdragen. En annan period då jag endast fiskade med snurrebassen eller flugfiskade med märlor.

Det finns som sagt så många parametrar som spelar in, plats, tid på dygnet, tid på året och så vidare. Man får helt enkelt prova sig fram på just den platsen du fiskar på! Ett drag/en fluga kan fungera på en plats och hundra meter bort funkar det inte – och finns där ingen fisk så fungerar inget drag så då spelar det ingen roll 🙂

Ditt bästa havsöringsdrag

Mitt förslag är att du provar dig fram. Hitta det havsöringsdraget som funkar bäst där just du fiskar. Prova gärna D360 det kanske funkar superbra i dina fiskevatten – vem vet!? Men kör ett drag som du tror på och ge det en chans. Och en sak som jag har lärt mig är att flytta på mig. Fiska av större områden när du är ute och vadar. Fisket kan skilja sig åt väldigt mycket på bara några hundra meter. Det kan finnas rev och annat som man kanske inte ser där havsöringen håller till.

Så att… på med favoritdraget och ut och fiska. Njut av den vackra kusten och fiska av områden som du normalt inte fiskar på. När man minst anar det så smäller där på en stor fin öring 🙂

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *