Bra appar till fiske – fiskeappar

Posted: 10/11/2020 by adamborow

Innan jag ska ut och fiska eller när jag är ute och fiskar så är det bra att ha några appar i telefonen. Det finns en rad bra väderappar,  vindappar och fiskeappar som kan underlätta lite. När jag säger underlätta så menar jag med att välja plats efter vind samt efter botten. Jag använder vissa kartappar när jag letar efter en ny plats, kollar om det finns rev som jag kan fiska av. Och vindappar som ger mig information om det är pålandsvind, frånlandsvind eller hårda byvindar. Här nedan kommer jag lista en rad appar som jag har installerat som jag tycker är bra! I listan hittar ni såväl svenska som danska appar.

Det är intressant att veta hur det blåser just nu men även hur vinden har legat de senaste dagarna. Med hjälp av dessa små hjälpmedel kan man anpassa fisket lite vid val mellan fluga eller spinn exempelvis.

De väder och vind appar som jag använder mig av är följande:

ViVa

Viva ger live vindförhållande på kusten

Viva är en app som hämtar information från en rad väderstationer i landet. Ger dig möjligheten att se liveinformation vad gäller vindriktning och hastighet. På vissa platser kan man få information om vattentemperatur samt vattennivå. En bra app om du vill se hur läget är på den plats som du ska till. En pålitlig app som visar live info.

YR

YR väderapp som ger mer exakta väderprognoser

Norsk väderapp som till skillnad från SMHI inte kastar tärning tre dagar innan och höftar fram en prognos. YR:s väderprognoser brukar stämma hästlängder bättre än vad SMHI:s prognoser gör. Kan starkt rekommendera att byta ut övriga väderappar mot denna! Har även märkt att många Fiske-center i norra delarna av Sverige använder sig av YR då dessa oftast är mer exakta än svenska motsvarigheten.

Sejladsudsigt

Sejladsudsigt fiskeapp för väder och vind

En dansk app som ger dig lite annan och spännande information. Här kan du hitta information om strömmar, salinitet, vattentemperatur och annat. Appen är på danska så har du svårt för danska får du nog köra Google translate på de fraser som är otydliga.

Google Maps

Google maps är bra för att se sattelitbilder på kusten

Kartapp som tillhandahåller bra satellitbilder över kusten. Här kan du hitta rev och andra intressanta platser att fiska på. Ha som vana att du kollar av lite satellitbilder innan du åker ut till en ny fiskeplats. Du får iallafall en uppfattning om var reven finns och om det finns sandfläckar ute i vattnet.

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *