Flugfiske i Norrland

Posted: 21/05/2019 by adamborow

Grilla öring i norrland

Sommaren och sommarplanerna börjar smyga sig på sakta men säkert. Resan till Norrland för att fiska öring, harr och röding syns redan på horisonten.

Den här sommaren blir fiskeresan några dagar längre än vanligtvis. Vi har lyckats hitta ett fantastiskt boende, fullutrustat hus på 130kvm i den norrländska skogen. Sådana lyxigheter har vi inte haft på någon tidigare fiskeresa, bastu och diskmaskin, det ska bli riktigt nice 🙂

Tanken med resan, till skillnad från vår första fiskeresa till Norrland är att faktiskt se lite mer – och uppleva lite mer än bara fiske. Vår första resa till Norrland var aningen för kort vilket gjorde att vi endast fiskade – typ dygnet runt. Att det är ljust dygnet runt gör det inte lättare att packa ihop spöna och bege sig hemåt för att sova. Den här gången ska vi se vad regionen har att erbjuda. Äta god mat och ge oss ut på lite utflykter emellanåt. Förhoppningsvis blir vädret lite bättre än sist då det regnar konstant i 6 dagar. Men vi får se!

torrflugefiske i norrland

Jag kommer att uppdatera, lägga upp bilder, kanske till och med filmer och skriva om vad vi gör om dagarna. Självklart kommer vi att föra en logg på landad fisk och platser som är värda att besöka. Men även andra tips på exempelvis fiskevatten och dolda smultronställen. Självklart så skriver jag vilka flugor som funkar under den perioden som vi är uppe i Norrland. Som ni säkert vet så träffar man inte på många människor ute i de norrländska skogarna och det finns gott om fantastiska bäckar, tjärnar och åar. Det är såklart gott om fisk i dessa och oavsett vart man landar så dröjer det inte lång tid innan man har fisk på flugan.

torrflugefiske efter öring i norrland

Jag har några ställen som jag vill besöka igen och uppleva den orörda naturen och tystnaden som inte finns någon annanstans! Kommande inlägg, bortsätt från havsöringsfisket kommer handla om flugor som jag köper in/binder och andra nice prylar som man bör ha med sig till Norrland.

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *