Gösfiske i Västersjön

Posted: 22/06/2019 by adamborow

I lördags förra veckan bar det av till Västersjön, strax utanför Ängelholm för lite aborr-, gädd- och gösfiske. En kort tur från ungefär 07:30 tiden till strax efter 14 tiden. Västersjön som på kartan är en hyfsat liten sjö bjuder på ganska bra fiske – och det finns gott om fisk i sjön.

Som vanligt så hade vi inte tur med vädret. Skåne har bjudit på en del regn och åska senaste tiden och så var det även under lördagen.

Det som är najs med Västersjön är att båthyran är billig – 25kr/h och ett heldags fiskekort kostar 50kr. Kan nog inte bli billigare än så! Och miljön runt sjön och själva sjön är helt underbar. Ett minus var att gubben som svarar i telefonen när man ringer på numret från hemsidan inte borde prata med människor. Antingen så vaknade han på fel sida av sängen eller så är han bara en bitter jävel.

Tillbaks till fisket nu. Fisket var gött. Vi körde både dropshot och jiggfiske och fiskar drogs upp. Tyvärr inga gäddor men både gös och aborre blev det. Jag är ingen insjöfiskare, lämnade det bakom mig för många år sedan. Men det var skoj att köra något annat än havsöringsfiske. Ombyte förnöjer faktiskt. Med tanke på vädret och att båten driftade som den gjorde så blev det faktiskt en och annan fisk. Jag har aldrig dragit upp en gös förut så det blev min första! Blir nog dock den ända, iallafall ett tag framöver. Nu kommer det bli en massa kustfiske efter havsöring för min del. Kvällarna nu bör bjuda på riktigt bra havsöringsfiske.

Gösen bet på en gammal färgglad jigg med lite tyngre skalle. Vi fiskade av en djupare del av sjön och där small det på ordentligt. Den fina gösen fick simma tillbaka ner i djupet och återhämta sig.

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *