Guideline Hatch V2 recension

Posted: 10/04/2019 by adamborow

guideline hatch v2 något att ha?

Steget över från neoprenvadare till ett par andasvadare tog emot till en början men blev en självklarhet efter ett tag. Att jämföra ett par andasvadare med ett par neoprenevadare går inte! Oavsett om det är vinter, vår, sommar eller höst så väljer jag andasvadare varje dag i veckan. Till en början har jag faktiskt valt att röra mig i det billigare produktsegmentet med vadare under 2500kr strecket – kan vara ett misstag. Men det finns faktiskt sjukt bra vadare, kvalitetsmässigt, till ett bra pris!

Jag har plöjt mig genom ett par Scierra X-16000 som kändes som ett par slimfitjeans som hade kunnat passa när jag vägde 30kg mindre. Problemet med dessa var att de inte hade utrymme för att kunna huka sig. De var sydda på ett sådant sätt så att benen var helt raka och när man väl böjde sig ner fick man känslan av att de skulle spricka i sömmarna. Valet var då självklart, gå upp en prisklass och kanske prova ett par Guideline V2 Hatch.

Guideline V2 Hatch i sig ser bra ut, har inte alltför tunnt material och säljs till ett rimligt pris. Guideline Hatch V2 har en stor vattentät bröstficka och en innerficka. Vadarna är sydda på ett bra sätt och tyget känns väldigt bra och starkt. Men dock så har jag haft väldigt mycket otur med mina par. Jag kan tänka mig att kvalitén kommer med priset. Det första paret Guideline V2 Hatch började läcka i högra strumpan. Det tog inte lång tid för att hela vadarbenet skulle fyllas med kallt vatten i älven i Dalarna. Man kan tänka att, det är väl inga problem!? Jo det är ett irritationsmoment som faktiskt går en på nerverna när man står och fiskar. Vadarna har en uppgift, oavsett prisklass, och det är att hålla vattnet utanför vadarna. Väl tillbaka i butiken så ifrågasatte man inte reklamationen utan lämnade ut ett nytt par.

Bara för att understryka: oavsett om jag ägt ett par neoprenevadare eller andasvadare! Oavsett vilken prisklass så har jag verkligen vårdat mitt materiel, aldrig suttit ner på stenar eller vandrat genom tät vegetation.

Som jag nämnde tidigare så var mitt första intryck av Hatch V2 vadarna väldigt bra. När första paret returnerades och andra hämtades ut var huvudvärken borta ett tag. Det tog inte många fisketurer innan Hatch V2 vadarna, även andra paret, började släppa in vatten. Denna gången var det i skrevet. I början antog jag att det var kondens på insidan av vadarna men så var inte fallet. Redan under 6:e turen var den blöta fläcken större än under 5:e turen. Tillbaks till butiken, XXL, och reklamera vadarna. Samma kille som hjälpte mig första gången. Utan några som helst frågetecken fick jag ett nytt par.

Slutsats

Har inte kunnat dra en slutgiltig slutsats än då jag fortfarande använder det tredje paret. Men av tidigare erfarenhet så antar jag att även det tredje paret av Hatch V2 vadarna inte kommer hålla särskilt länge. Besvikelsen på Guideline är stor. Jag menar, det är inga biltemavadare för 350kr utan kostar en slant under 2000kr. Även om det inte går att jämföra med dyra vadare så bör de iallafall hålla en hel säsong. Återkommer med mer information längre in på säsongen. Håller tummarna för att Guideline inte sålt ett måndagsexemplar till!

Tillägg

Under resan till Norrland i somras hade en polare till mig ett par Guideline Laxa 2.0. Dessa fick han för att hans Laxa vadare började läcka. Laxa 2.0 vadarna han hade fått var använda mindre än 10 gånger och började läcka in vatten under fiskeresan. Laxa 2.0 kostar runt 3000 kr och jag tror inte Guideline klassar dessa vadare som budgetvadare. Men det spelar ingen roll vad de klassar dessa som, för de läcker. Verkar som att Guideline har problem med hela sin produktlinje. Spelar ingen roll om det är budget eller inte, de håller inte i ett år ens. Läckaget som min vän fick var inget litet. Han kunde i princip vrida ur sina byxor efter fisketuren.

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *