Havsöringsfiske i Malmö

Posted: 02/04/2020 by adamborow

flugfiske efter havsöring

Under tisdagskvällen blev det en liten tur ut på kusten för att flugfiska efter havsöring. Har tyvärr haft en rad bomturer på sistone! Och trodde inte det skulle bli bättre denna gången. Det blåste på ordentligt och blev ännu värre när jag väl gick ut i vattnet.

Jag brukar inte fiska, speciellt inte flugfiska, när det blåser >10m/s. Hade lite otur turen innan och satte en fluga i handen, kroken satte sig ganska djupt och ansiktet blev piskat av fluglinan ett antal gånger. Och sen om jag ska vara helt ärlig så är jag inte så grym flugfiskare så att jag kan stå och plöja i hur stark motvind som helst. Men det gick förvånansvärt bra. I och med att det var västlig vind så kunde jag fiska av in mot land från där jag vadade.

Jag hade precis köpt ett gäng nya flugor, främst märlor och räkimitationer i grå, beige och gröna färger. Jag fiskade av bland stenar, tångruskor och annat skit i vattnet och vadade längs med ett hyfsat grunt parti som om jag ska vara helt ärlig inte trodde på helt! Men det dröjde inte många kast innan det satt en fin öring på den gröna märlan. De beiga och grå märlorna hade inte gett något men 2a eller 3e kastet med den gröna så kände jag först ett nafs och sedan ett ordentligt hugg! Som tur var så hade jag glömt håven i bilen, men det brukar vara så att glömmer man håven så får man fisk!!

havsöring malmö

En fin matfisk

Det tog ungefär 15-20min innan jag lyckades trötta ut den fina blanka havsöringen som satt på. Fick dra in den på lite grundare vatten. Den här havsöringen mätte 62 cm och vägde 2,2 kg. efter avkrokningen tappade jag en lite mindre havsöring och såg en jävligt stor hoppa! Kan det vara så att kustremsan i och runt Malmö är bättre än vad den har varit!? Det blev en matfisk, årets första då det inte har blivit så många havsöringar i år. Men nu jävlar i det blir det fler turer ut. Dags att binda upp lite märlor i diverse olika färger.

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *