Havsöringsfiske på Österlen

Posted: 02/04/2019 by adamborow

havsöringsfiske i skillinge

Havsöringsfisket i Skåne är riktigt bra just nu! En stort j*vla succé skulle jag kunna säga! Sista helgen i mars har jag och några vänner varit och fiskat havsöring på Österlen och haft otroligt bra fiske. Som ni säkert vet så är våren här och vi har haft strålande sol och blå himmel hela helgen. Det som har varit lite kass är att vindstyrkan har legat på mellan 7-13m/s på sina håll och håll i hatten – FRÅNLANDSVIND. Då tänker du, ja alla säger ju att om det blåser frånlandsvind – då kan man lika bra stanna hemma och inte göra ett skit. Men så var inte fallet, frånlandsvind fråbn fredag till söndag och kanonfiske både på lördagen och söndagen.

De starka vindarna fick mig att välja spinnfisket över flugfisket och det blev riktigt bra. Redan första stunden på turen landade två av mina vänner fisk, på första kastet och själv så tappade jag min första. Kan tänka mig att den var grov då det bara sa stopp, ett ordentligt spöböj och en rusning som sedan resulterade i att fisken lossnade. Men det dröjde inte länge förän nästa fisk satt på. En fin havsöring på 60cm och en vikt på 2,1kg. En riktigt nice fight med en fisk i toppkondition. Draget som stack ut och som levererade mest fisk denna helg var Westin D360 i svart/silver. Även ett annat drag från Westin levererade för min del men just svar/silver var överlägset bra.

Westin D360

En polare som trillade in runt 17.00 tiden på lördagen och envisades med att flugfiska landade en fisk första kvarten. Havsöringen är verkligen på hugget just nu när temperaturen är lite mildare och vattentemperaturen har stigit lite. På bilden nedan har jag markerat ut platsen – värt att besöka och uppleva superbra havsöringsfiske. Strax söder om skillinge hamn finns en liten parkeringsplats och från den är det cirka 50m ner till vattnet. Tänk på att vattnet är strömt och ganska svårvadat pga stora stenar täckta av tång. Vada ut försiktigt eller använd dig av en vadarstav!!

havsöringsfiske skilline österlen

Under söndagen, denna dag blåsigare än lördagen bjöd också på fiske som vi sent kommer att glömma. Ytterligare en heldag på samma plats, hugg och känningar och 4 landade öringar. Havsöringen jag landade var inte helt blank och även skadad. Misstänker att den blivit attackerad av säl då den hade bitmärken på sidan och huvudet. Öringen fick simma tillbaka och återhämta sig, vi kanske finner varandra igen, vem vet 🙂 Under söndagen var det Westin D360 i en specialfärg som levererade fisk. Jag märkte att de större Westin genomlöparna inte var lika attraktiva för fisken som de lite mindre varianterna i 28g/28g.

1 Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *