Havsöringspremiären 2020

Posted: 05/01/2020 by adamborow

flugfiske abbekås

D et blev ingen premiär den 1:e januari i år. Blev nyårsfirande utomlands istället. Men jag har tagit en extra semestervecka från jobb så nu blir det jakt efter silvret! Sambon jobbar hela veckan och jag ska ut och fiska, om vädret håller i sig. Men som det ser ut nu så ska veckan bjuda på ganska bra väder.

flugfiske abbekås

I år tänkte jag göra något som jag inte har gjort de andra åren. Tänkte fokusera på sydkusten och endast sydkusten. Har hört från många att fisket på sydkusten är bättre och att större pjäser som rör sig på dessa sträckor.

Övriga år har jag alltid rört mig på antingen västkusten, Landskrona, Helsingborg eller ute på Österlen. Aldrig riktigt gett sydkusten en chans men i år ska det bli ändring på det. Första fisketuren bär det av på söndag och då blir det runt Abbekås och sedan blir det korta förflyttningar västerut.

Beroende på hur väder och vind blir så följer både spinn och flugspöet med ut. Men med tanke på hur mycket det har blåst och hur mycket det blåser idag så lutar det mer åt spinn. Förberedelserna är redan gjorda. Alla genomlöpare är tacklade på ny lina nya krokar är påsatta, vassa och fina.

abbekås premiär

Idag var årets första havsöringstur. Tyvärr blev det en bomtur. Körde både flugfiske och spinnfiske men det ville sig inte. Inte ens en känning eller ett hugg. Abbekås bjöd inte på något bra fiske. Morgondagens väder är inget att hänga i granen om man tittar på sydkusten så det blir nog en tur på västkusten. Båda spöna följer med ut och en uppdatering under kvällen imorgon kommer! 🙂

abbekås havsöringspremiär

2 Comments

 • Bengt Roos 06/01/2020 at 17:00

  Vill gärna hur fisket går för dig

  Reply
  • adamborow 06/01/2020 at 22:19

   Hej Bengt,

   Nytt inlägg på gång nu. Blev en tur till Vikhög idag – en landad havsöring! Dock under måttet, 46cm men blank och fin. 🙂

   Reply

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *