Hur förvarar man genomlöpare?

Posted: 26/02/2019 by adamborow

förvara genomlöpare

Genomlöpare precis som, bombarda riggar eller sillahäcklor kan vara bökiga att förvara. Man vill helst undvika att de trasslar sig vilket resulterar i att man behöver rigga om sina genomlöpare när man väl är ute och fiskar. Jag har ett några olika varianter på hur man kan förvara sina genomlöpare och det jag har kommit fram till, av egen erfarenhet är att hålla det enkelt. Vissa använder disksvampar, frigolitbitar eller plastfickor. Själv så har jag köpt en hållare till genomlöpare, gjort av någon form av skumgummi som faktiskt har fungerat otroligt bra!

Jag har provat plastfickor i form av återförslutningsbara fickor, som finna att köpa på exempelvis IKEA, men det har bara visat sig vara skit. Många butiker säljer små pärmar med plastfickor -> ge det några fisketurer och dessa plastfickor kommer vara trasiga och genomlöparna kommer ha trasslat sig.

Håll det enkelt – det funkar bäst!

Varför komplicera saker och ting? Strunt i plastfickor och annat trams. Lösningen som du ser på bilden fungerar alldeles utmärkt och håller fluorcarbon/nylonlinan sträckt hela tiden. Omöjligt för linan att trassla sig eller lossna på något sätt. Dessa skumgummi bitar, förvaring till genomlöpare finns att köpa i fiskebutiker på nätet.

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *