Linkorg – att ha eller att inte ha?!

Posted: 05/03/2019 by adamborow

När jag började flugfiska körde jag utan en såkallad linkorg. Antog att det var en nymodighet som inte behövdes och att det var slöseri med pengar. I samband med att jag började flugfiska dök det upp mer och mer brus i sociala mediar om linkorgar och hur man kunde tillverka egna av IKEA:s barnpallar och så vidare.

Jag bestämde mig för att låna en linkorg av en bekant. Mest bara för att testa och se om det är något att ha eller inte. Det visade sig vara Guds gåva till mänskligheten. I och med att jag fiskar med en intermediate-lina på kusten och att klumpen sjunket till botten och sätter sig runt både stenar och tång och annat skit så visade sig linkorgen vara helt fantastisk. Jag behövde inte slösa energi och kraft på att dra upp linan ur vattnet utan den bara hasplades av från piggarna i linkorgen och jag kunde skjuta iväg linan så mycket längre, med mindre kraft.

Har läst en del om människor som har funderat på men även de som har borrar hål i sina linkorgar för att vattnet ska rinna ut utan att man behöver plocka av eller vinkla linkorgen för att bli av med vattnet. Jag har själv tänkt på ifall jag ska borra hål i min men fattade beslutet att jag inte kommer göra det. Kan vara en fördel att vattnet rinner ut men det kommer även att komma in om man står lite djupare. Blir inga hål i min linkorg inte 🙂

Flugfisket på kusten och speciellt när det är vågigt och linan lägger sig mellan och runt benen och bland stenar så är linkorgen ett fantastiskt redskap som alltid hänger med på fisketurerna. Jag är en stolt ägare av en dansk linkorg.

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *