Ny flugrulle till havsöringsfisket

Posted: 22/12/2020 by adamborow

orvis hydros sliii

Efter att två flugrullar ärjat sönder och totalt havererat så blev det dags att införskaffa en ny. Har gått från att tänka att jag inte vill lägga mer än 6-800kr på en flugrulle till att göra en 180° vändning. Nu har jag lagt 6-800 kr på två stycken rullar. Vad tjänade det till!?

Istället för att köpa en ordentlig rulle som är lite dyrare, så blev det två skitrullar. En Vision Deep som tydligen är byggd för att ligga på hyllan. Och den andra rullen från USA som klarar av sötvattensstänk en gång om året. Men man lär sig av sina misstag och denna gången blev det att gå upp i pris lite och förhoppningsvis håller den i några år!

Denna gången blev det en Orvis-rulle. Vet inte hur bra den här kommer att fungera men det får väl tiden utvisa. Rullen ska iallafall tåla saltvatten, ha 70 kullager och dubbelt så många gummiringar som skyddar kullagerna. Hur jag än tänker så vet jag egentligen inte hur det kan gå fel. Jämför man en haspelrulle med en flugrulle så kan man med en bit krita räkna ut att haspelrullen bygger på fler delar. Hur svårt ska det egentligen vara att bygga en flugrulle som håller? Nä nu känner jag att jag blir lite konspiratorisk.

Här är rullen som ligger i byrålådan nu. Kan inte säga annat än att den är väldigt snygg. Hoppas att Orvis Hydros SLIII håller längre än ett år! 🙂
Premiären närmar sig med stormsteg och det brukar vara så sjukt mycket mer salt i vattnet under årets första månader. Så det tar väl lite extra mycket på allt man har med sig ut i vattnet. Fler recensioner kommer när rullen har testats lite. För att tillägga så är det ingen dyr rulle om man tittar på vad saker och ting kostar.

 

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *