Öringfiske i Dalarna

Posted: 18/07/2018 by adamborow

Under torkan, sommaren 2018, bar det av till Älvdalen i Dalarna. Vi hade läst på och gjort en gedigen förstudie på var, när och hur man skulle fiska i Älvdalen och väl på plats förändrades allt. Det visade sig att torkan hade slagit ut både tjärnar och mindre vattendrag! Vad ska man göra när boende redan är betalt och man har kört upp i 8 timmar och redan är på plats?

Endast Österdalsälven är öppen för fiske – alla andra vatten är stängda

Det var bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. Vi fick skrota alla våra planer och istället börja utforska Österdalsälven. Som nämnt ovan så gjorde vädret sitt och tyvärr så var det för varmt hela veckan vi var där. Men det hindrade oss inte från att landa fisk varje dag. Vi fick allt från gädda till öring och harr på torrfluga.

Men som sagt så var fisket väldigt begränsat då alla mindre vattendrag i princip var helt uttorkade och Österdalsälven var lång och bred. Vissa ställen var omöjliga att vada på pga djupet. Bortsett från vädret och helt okej fiske så tror jag inte att jag återvänder till Dalarna. Tyckte att fisket i Norrland var otroligt mycket bättre jämför man naturen så går det inte att jämföra.

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *