Skeddrag

Tittar man i mina fiskelådor så har jag både genomlöpsdrag men även en stor del skeddrag som jag använder när jag fiskar havsöring. Jag har en del favoriter när det kommer till skeddrag och håller mig till en viss form, jag föredrar tobisliknande drag som är smala och avlånga. Vissa skeddrag har jag som både genomlöpare men även som klassiska skeddrag där kroken sitter fast i själva draget.

Bland storfavoriterna finns Sölvpilen, Toby, Salty och många fler. Det som styr vilket drag jag kör på kusten beror på hur klart vattnet är, hur grunt jag fiskar och så vidare.

Här nedan listar jag de drag som jag tycker är värda att prova. Större delen av dessa har jag landat fisk på och är återkommande när jag råkar slänga bort ett.

Sölvpilen

Ett riktigt bra drag som finns i en rad olika storlekar och vikter. Sölvpilen har jag i flera olika färger, både skarpa och väldigt nedtonade och naturtrogna. När det är kallt i vattnet brukar jag fiska med orange eller ljuslila färg. När det är varmare i vattnet fiskar jag oftast med naturtrogna färger så som grön, brun och svart.

Salty

Salty var faktiskt ett drag som jag upptäckte när vi var på Fyn första gången. Det var ett drag som de sålde väldigt mycket av i butiken och som vi fick tips om. Under turen landade en vän till mig havsöring på alla sina Saltydrag som han köpte den helgen. Här finns det också en uppsjö olika färger och storlekar på dragen. Själv så har jag tre 12g saltydrag som fiskar väldigt bra på grunt vatten,.

Toby

Toby är nog ett drag som “alla bör ha i sin låda”. Jag har ett gäng som jag alltid bär med mig men som inte får känna på vattnet så ofta. Jag har landat regnbåge men tyvärr inga havsöringar. Men det följer fortfarande med. Någon gång ska det nog landa en havsöring tänker jag.

Stripper

Stripper är ett drag som jag tror väldigt mycket på. Det har en oregelbunden och nästan vobblande gång i vattnet och känns nästan som en Myrans spinnare. Har hört att folk har pratat väldigt gott om det. Stripper finns i många olika färger och storlekar.

Som jag har skrivit i många andra inlägg så byter jag alltid ut mina trekrokar till enkelkrokar. Sedan jag började med detta så har jag blivit av med så många färre drag utan att det har påverkat krokningsfrekvensen.