Stevns Klint Danmark

Posted: 26/03/2019 by adamborow

havsöringsfiske stevns klint

När havsöringsfisket i Sverige är fredat är en fiskeweekend i Danmark helt perfekt. När fiskeabstinensen är som högst så är danska havsöringsvatten bara ett stenkast ifrån Skåne. Stevns Klint är endast ca 1h-1,5h bort och har fantastisk natur, massor med öl och riktigt bra havsöringsfiske att bjuda på. Stevns Klint ligger en bit söder om Köpenhamn så det är verkligen inte långt att köra. På exempelvis AirBnb hittar du stugor, lägenheter och andra boenden som du kan få hyra för en liten peng och då det är lågsäsong under hösten.

Förra året var första gången vi var i Stevns Klint och kringliggande stränder och fisket var helt fantastiskt. Vi både flugfiskade och spinnfiskade och hade verkligen tur med vädret. Vissa av oss kom till och med hem med en solbränna 🙂

Bortsett från god dansk öl så landade vi havsöringar, åt god mat och bara njöt av Danmark. Vi prickade verkligen rätt helg, det var nog den sista sensommarhelg med mycket sol och rätt vindar. Vi hade tyvärr inte tur med flugfisket men spinnfisket var riktigt bra. Det vi märkte var att långsmala drag i mörka färger var det som funkade – och öringar landades.

Om du funderar på att åka över sunder och prova på fisket i Danmark är Kögebukten och Stevns Klint något jag kan rekommendera starkt. Jag hoppas på att kunna åka över i år igen när våra vatten är fredade. På kartan nedan har jag markerat de ställen vi fiskade av. Och vi kunde anpassa platserna efter vinden. När det blåste 10m/s på sydsidan kunde det vara helt vindstilla på norra sidan.

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *