Torrflugefiske i Lappland – dag 1

Posted: 15/07/2019 by adamborow

Då är vi framme i Norrland och har fiskat oss genom första dagen. Ätit god pizza med rökt älgkött och kantareller och blivit nerregnade som aldrig förr.

torrflugefiske i lappland

 

Torrflugefisket här är helt fantastiskt och vi har inte gett oss utanpå längre turer än utan fiskat av ån precis vid huset vi har hyrt. En liten å som bjuder på hugg på nästan varje kast. Ja helt ärligt – det är helt galet vad fisken hugger här. Vi har sett större fisk vaka och landat medelstora och små bäcköringar som tuggat i sig både Europa 12:or och fjädermyggor av olika storlekar.

Fisket i Norrland, vet inte om jag kan kalla det för orört, men det finns så sjukt mycket fisk här. Nästan varje bäck, oavsett storlek håller öring och harr. Detta gör det så sjukt kul att bara kunna stå och spotta fisk och kasta på vak och landa vackra öringar.Planerna för veckan är att vandra mot norska gränsen och fiska av ett tjärn och bäck – system som håller mycket fisk – sägs det. Nu börjar jakten på stor bäcköring. Vi har laddat upp med mat och nya torrflugor och är redo för årets fiskeäventyr.

Statistiken för idag är följande, på gruppen har vi landat 35 bäcköringar i varierande storlekar.

 

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *