Vision Deep och saltvatten!

Posted: 05/07/2019 by adamborow

Häromdagen blev det en tur på sydkusten – var sjukt laddad för flugfiske! Knappt någon vind, blå himmel – perfekt för avkoppling efter jobbet. Innan jag ens hunnit ut i vattnet lyckas min flugrulle gå i bitar. Jag som tänkte att – nu jävlar nu behöver jag inte lägga mer pengar på ett tag. Allt verkar vara på plats :). Men nej så var det inte tydligen.

Bortsett från att veva in fisken vid hugg så använder man inte flugrullen så värst mycket. Blev bra fiske ändå, med spolen i bröstfickan och linan liggandes i linkorgen. Spöet kändes skrämmande lätt och rullen hjälper en lite med att orientera vart man har spöringarna. Men i övrigt gick det bra. Men tyvärr så fanns inte havsöringen på plats denna dag. Vi fiskade av ett större område fram till klockan 1 på natten men det gav ingen utdelning.

Ett bra tag nu har jag kört med en Vision Deep klass 7 rulle som faktiskt har fungerat hyfsat okej. Men efter att ha läst om rullen nu i efterhand inser jag att Vision Deep tål saltvatten. Jag vårdar mina saker och sköljer av rullen efter varje tur samt torkar den. Men men – bara att vara glad och få chansen att shoppa lite. Så länge kommer jag köra med en extrarulle som jag köpte i USA för ett år sedan, en rulle för $10.

Någon utav läsarna kanske har något tips på en bra rulle som tål saltvatten? En flugrulle i #7 runt 1000-2000 kr!?

Kom gärna med tips 🙂

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *